Paddenstoelenrisotto

met pijnboompitten

30 - 35 minuten
Zaden

Bereiding

1. Kook water in een waterkoker en schenk in een kom. Laat hier het bouillonblokje in oplossen.
2. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de paddenstoelenmix in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe hapjespan / koekenpan en bak hierin de ui en knoflook (uitgeperst) 2-3 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 min mee. Voeg nu de bouillon beetje bij beetje toe aan de pan totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt 18-20 min. 
3. Bak in een andere droge koekenpan de pijnboompitten 3-4 min op laag vuur tot dat ze licht bruin kleuren. Bewaar apart. Verhit nu een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de paddenstoelenmix 5-6 min op middel hoog vuur. 
4. Was en snijd de spinazie in grove stukken en voeg deze toe aan de risotto als deze bijna klaar is en laat al roerend slinken. Breng de risotto op smaak met peper en zout. 
5. Serveer de risotto met de paddenstoelen en pijnboompitjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Risotto 170
340 gr
Knoflook 1
2 teentje
Ui (klein) 1
2 st
Paddenstoelenmix 400
800 gr
Wilde spinazie 100
200 gr
Pijnboompitten 20
40 gr
Groentebouillon 1
2 blokje


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Water (ml) 400
800
Olijfolie


Peper & zout


Kookgerei

Koekenpan, Hapjespan/ Diepe koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2426, Energie (kcal) 577, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 88, Koolhydraten waarvan suikers (g) 3, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 5, Zout (g) 2,5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Selderij*


*Kan sporen van andere allergenen bevatten.