met pijnboompitten
1. Kook water in een waterkoker en schenk in een kom. Laat hier het bouillonblokje in oplossen. | ||||||
2. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de paddenstoelenmix in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe hapjespan / koekenpan en bak hierin de ui en knoflook (uitgeperst) 2-3 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 min mee. Voeg nu de bouillon beetje bij beetje toe aan de pan totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt 18-20 min. | ||||||
3. Bak in een andere droge koekenpan de pijnboompitten 3-4 min op laag vuur tot dat ze licht bruin kleuren. Bewaar apart. Verhit nu een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de paddenstoelenmix 5-6 min op middel hoog vuur. | ||||||
4. Was en snijd de spinazie in grove stukken en voeg deze toe aan de risotto als deze bijna klaar is en laat al roerend slinken. Breng de risotto op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Serveer de risotto met de paddenstoelen en pijnboompitjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Risotto | 170 |
|
340 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Paddenstoelenmix | 400 |
|
800 | gr |
Wilde spinazie | 100 |
|
200 | gr |
Pijnboompitten | 20 |
|
40 | gr |
Groentebouillon | 1 |
|
2 | blokje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Water (ml) | 400 |
|
800 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
Koekenpan, Hapjespan/ Diepe koekenpan
Energie (KJ) 2426, Energie (kcal) 577, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 88, Koolhydraten waarvan suikers (g) 3, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 5, Zout (g) 2,5
Dit gerecht bevat: Selderij*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.