met tofu en broccoli
1. Breng 2 kookpannen met water aan de kook voor de penne en de broccoli. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking en kook de broccoliroosjes in 5-8 min gaar. | ||||||
2. Hak de amandelen grof en rooster deze in een droge koekenpan totdat ze goudbruin worden en er een notengeur vrijkomt. Leg daarna apart om af te koelen. | ||||||
3. Pel de ui en snipper fijn, snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui voor 1-2 min. Voeg hier de knoflook (uitgeperst) en de tomatenblokjes aan toe en bak samen voor 2-3 min. | ||||||
4. Hak de peterselie blaadjes fijn en bewaar de steeltjes. Verkruimel het bouillonblokje boven een blender of hoge kom en voeg de peterseliesteeltjes, zijden tofu, sojaroom en de inhoud van de koekenpan hieraan toe. Pureer met een blender of staafmixer samen tot een gladde saus en breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Voeg de saus toe aan de koekenpan en verwarm deze 3-4 min. Voeg daarna de afgegoten penne en broccoliroosjes toe. | ||||||
6. Serveer de pasta samen met de geroosterde amandelen en de peterselieblaadjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Zijden tofu | 200 | 400 | gr |
Broccoli | 1 | 2 | st |
Penne | 170 | 340 | gr |
Ui (klein) | 1 | 2 | st |
Sojaroom | 100 | 200 | ml |
Groentebouillon | 0,5 | 1 | blokje |
Tomaten | 2 | 4 | gr |
Amandelen bruin | 30 | 60 | gr |
Peterselie | 15 | 15 | bosje |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan (2x), Koekenpan, Blender/Staafmixer
Energie (KJ) 2792, Energie (kcal) 666, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 70, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 28, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,5
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Noten*
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.