met walnoten en pinda's
1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Hak de walnoten en pinda’s grof. Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten en pinda’s voor 4-5 min op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur wanneer de walnoten en pinda’s goudbruin zijn. Laat even afkoelen. | ||||||
3. Pel de rode ui en snijd fijn. Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snijd de rest in reepjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan/wokpan en fruit de ui voor 1-2 min op laag vuur. Voeg vervolgens de paksoi toe en wok voor 4-5 min op middelhoog vuur tot deze begint te slinken. | ||||||
4. Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe aan de pan met paksoi. Breng verder op smaak met peper en zout en laat de saus indikken voor 3-4 min op laag vuur. | ||||||
5. Voeg de noedels en taugé toe aan de romige saus en meng het geheel goed door elkaar. Schep de noedels op de borden en garneer het gerecht met de geroosterde walnoten en pinda’s. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Udonnoedels | 150 |
|
300 | gr |
Walnoten | 30 |
|
60 | gr |
Pinda's | 20 |
|
40 | gr |
Paksoi | 1 |
|
2 | st |
Taugé | 100 |
|
200 | gr |
Rode ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Pindakaas | 1 |
|
2 | kuipje |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Sojasaus* (el) | 2 |
|
4 |
Peper en zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Koekenpan/ Wokpan
Energie (KJ) 3258, Energie (kcal) 786, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 65, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 52, Vetten waarvan verzadigd (g) 20, Vezels (g) 4, Zout (g) 1,5
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Pinda *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.