met scrambled tofu
1. Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
|
||||||
2. Haal de tofu uit de verpakking en laat uitlekken. Wikkel de tofu in een theedoek of keukenpapier en duw er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit. Verhit wat olie in een koekenpan en verkruimel de tofu hierin. Voeg het Kala Namak zout en de helft van de specerijen hieraan toe en bak dit 3-4 min op middelhoog vuur.
|
||||||
3. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in dunne ringen. Spoel de prei goed om met water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de groene paprika ook in kleine blokjes.
|
||||||
4. Verhit wat olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de (uitgeperste) knoflook 1-2 min op laag vuur. Voeg de groente, de overige specerijen, ketjap en sojasaus toe. Bak dit 4-5 min op middelhoog vuur.
|
||||||
5. Voeg tot slot de noedels, taugé en de scramled tofu toe aan de groenten in de pan, roer goed door en bak nog 2-3 min.
|
||||||
6. Hak de pinda's grof. Serveer de bami met de gehakte pinda's. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Chinese mienoedels | 150 | 300 | gr |
Prei | 1 | 2 | st |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Tofu | 200 | 400 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Gemalen komijnzaad, kurkuma, koriander | 4 | 8 | gr |
Taugé | 100 | 200 | gr |
Pinda's | 30 | 60 | gr |
Paprika groen | 0,5 | 1 | st |
Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Vegan Krupuk toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Ketjap* (el) | 1 | 2 |
Sojasaus* (el) | 1 | 2 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Koeken-/ Hapjespan (2x)
Energie (KJ) 2576, Energie (kcal) 616, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 59, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 11, Zout (g) 0.5 |
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Pinda *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.