met roseval aardappeltjes
1. Pel en snipper de ui fijn. Was de aardappelen goed en halveer deze. Schil de winterpeen en pastinaak met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de tomaten in blokjes. | ||||||
2. Giet de jackfruit af in een vergiet en spoel na. Trek of snij de jackfruit daarna voorzichtig in stukken. Bestrooi de jackfruit licht met bloem. Verhit een scheut olie in een hapjespan of diepe koekenpan en bak hierin de jackfruit in 3-4 min rondom goudbruin. Haal de jackfruit vervolgens uit de pan en zet opzij tot later gebruik. | ||||||
3. Breng ondertussen het water aan de kook in een waterkoker. Verhit vervolgens opnieuw een scheut olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui voor 2-3 min. Ris de blaadjes van de tijm en voeg deze samen met de specerijen en tomatenpuree toe aan de pan en bak voor 1 min mee. Doe aardappeltjes, winterpeen, pastinaak en tomatenblokjes in de pan, bak dit nogmaals voor 1 min. Voeg de jackfruit daarna opnieuw toe aan de pan. | ||||||
4. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en giet het kokende water erbij. Roer goed door en laat met de deksel op de pan voor 30-35 min stoven. Controleer af en toe of het niet aanbakt en voeg indien nodig een scheutje water toe. | ||||||
5. Check of de aardappeltjes goed gaar zijn. Breng de stoof op smaak met peper en zout en serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid | |
Jackfruit | 0,5 |
|
1 | st |
Aardappel roseval | 500 |
|
1000 | gr |
Specerijen (gerookte paprika, oregano, uienpoeder) | 4 |
|
8 | gr |
Tijm | 0,5 |
|
1 | bosje |
Tomaat | 3 |
|
6 | st |
Groente bouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Pastinaak | 2 |
|
4 | st |
Tomatenpuree | 35 |
|
70 | gr |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Bloem (el) | 1 |
|
2 |
Water (ml) | 175 |
|
350 |
Hapjespan/ Diepe koekenpan
Energie (KJ) 2473, Energie (kcal) 589, Eiwit (g) 13, Koolhydraten (g) 91, Koolhydraten waarvan suikers (g) 21, Vetten totaal (g) 14, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 26, Zout (g) 2,00
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.