in geroosterde paprikasaus
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de de rode paprika in grove repen, verdeel de paprikarepen over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster voor 10-15 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Breng een kookpan met water aan de kook en kook de casarecce volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten van de pasta een kopje kookvocht op en zet even opzij. | ||||||
3. Pel en snipper de ui, schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook (uitgeperst) voor 1 min op laag vuur. Voeg de winterpeen toe aan de pan en bak de winterpeen mee voor 4-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Laat de borlotti bonen uitlekken en voeg vervolgens toe aan de koekenpan. Schenk een scheutje kookvocht bij de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 4-5 min stoven op laag vuur met de deksel op de pan. | ||||||
5. Haal de paprika’s uit de oven en doe deze samen met plantaardige room in een hoge kom of blender. Voeg een deel van de salie naar smaak toe, breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de saus smeuïger te maken. | ||||||
6. Pluk de overige blaadjes salie en oregano grof. Voeg naar smaak toe aan de pan en bewaar eventueel wat ter garnering. Schenk de geroosterde paprikasaus in de pan en laat het geheel voor 3-4 min sudderen op laag vuur. | ||||||
7. Snijd de olijven door de helft en voeg de casarecce en olijven toe aan de pan. Meng het geheel goed met elkaar en schep op de borden. Garneer met de overige oregano. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Casarecce | 170 |
|
340 | gr |
Borlotti bonen | 400 |
|
800 | gr |
Knoflook | 0,5 |
|
1 | teentje |
Salie en oregano | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Winterpeen | 0,5 |
|
1 | st |
Rode paprika | 2 |
|
4 | st |
Plantaardige room | 100 |
|
200 | ml |
Olijven | 0,5 |
|
1 | pot |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Koekenpan met deksel, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 3427, Energie (kcal) 817, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 101, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 22, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja. *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten