Pindasoep met tempeh

met komkommer en taugé

25 - 30 minuten
Tempeh

Bereiding

1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheutje olie in een ruime kook- of soeppan en bak de ui en knoflook voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de sambal/sriracha toe en bak 1 min mee.
2. Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de pan en breng aan de kook. 
3. Snijd de tempeh in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tempehblokjes voor 5-8 min op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min de ketjap toe.
4. Voeg de pindakaas, ketjap, peper en zout toe aan de soep wanneer deze kookt en laat 5 min pruttelen op laag vuur. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
5. Snijd ondertussen de helft van de komkommer in dunne reepjes en de overige helft in blokjes. Snijd de bosui in ringen.
6. Serveer de pindasoep in diepe borden met de tempeh, de komkommerblokjes, de taugé en bosui. Serveer de overige komkommer erbij. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Pindakaas 75
150 gr
Ui (klein) 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Taugé 100
200 gr
Komkommer 1
2 st
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Tempeh 1
2 st
Bosui 1
2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Sambal/sriracha* (tl) 1
2
Ketjap* (tempeh) (el) 2
4
Ketjap* (soep) (el) 1
2
Water (ml) 600
1200
Olijfolie


Peper en zout



* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan/Soeppan, Koekenpan, Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2073, Energie (kcal) 498, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 23, Koolhydraten waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 33, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 10, Zout (g) 4,31

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.