met komkommer en taugé
1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheutje olie in een ruime kook- of soeppan en bak de ui en knoflook voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de sambal/sriracha toe en bak 1 min mee. | ||||||
2. Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de pan en breng aan de kook. | ||||||
3. Snijd de tempeh in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tempehblokjes voor 5-8 min op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min de ketjap toe. | ||||||
4. Voeg de pindakaas, ketjap, peper en zout toe aan de soep wanneer deze kookt en laat 5 min pruttelen op laag vuur. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. | ||||||
5. Snijd ondertussen de helft van de komkommer in dunne reepjes en de overige helft in blokjes. Snijd de bosui in ringen. | ||||||
6. Serveer de pindasoep in diepe borden met de tempeh, de komkommerblokjes, de taugé en bosui. Serveer de overige komkommer erbij. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Pindakaas | 75 |
|
150 | gr |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Taugé | 100 |
|
200 | gr |
Komkommer | 1 |
|
2 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Tempeh | 1 |
|
2 | st |
Bosui | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Sambal/sriracha* (tl) | 1 |
|
2 |
Ketjap* (tempeh) (el) | 2 |
|
4 |
Ketjap* (soep) (el) | 1 |
|
2 |
Water (ml) | 600 |
|
1200 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan/Soeppan, Koekenpan, Staafmixer
Energie (KJ) 2073, Energie (kcal) 498, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 23, Koolhydraten waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 33, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 10, Zout (g) 4,31
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.