en gerookte amandelen
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het kapje van de knoflookbol en besprenkel met olijfolie. Vouw de knoflookbol in een stukje bakpapier of aluminiumfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de cherrytomaten en leg deze bij de knoflookbol op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster de cherrytomaten en knoflookbol voor 15-20 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Breng een kookpan met water aan de kook en kook de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht om de saus later mee af te maken. Verwijder de stengels van de wilde spinazie en snijd de bladeren grof. | ||||||
3. Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui voor 1 min aan op laag vuur. Pers het sap uit de limoen en voeg dit samen met de sojaroom toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. | ||||||
4. Haal de pan van het vuur en schep de inhoud van de pan in een hoge kom of blender. Haal de bakplaat uit de oven en voeg driekwart van de cherrytomaten toe aan de hoge kom of blender. Knijp de knoflook uit de schil en voeg deze ook toe. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de saus wat te verdunnen. | ||||||
5. Verhit opnieuw de koekenpan en giet de saus hierin. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan tot deze volledig is geslonken. Voeg tot slot de gekookte spaghetti en de resterende cherrytomaten toe. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout en schep de spaghetti op de borden. Garneer met de gerookte amandelen en serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Volkoren spaghetti | 170 |
|
340 | gr |
Cherrytomaten | 300 |
|
600 | gr |
Limoen | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflookbol | 0,5 |
|
1 | st |
Wilde spinazie | 150 |
|
300 | gr |
Gerookte amandelen | 40 |
|
80 | gr |
Sojaroom | 100 |
|
200 | ml |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2589, Energie (kcal) 618, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 66, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 28, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,31
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Noten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.