Geroosterde bloemkool

met zoete aardappel en chimichurri

25 - 30 minuten
Noten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder zo nodig de bladeren van de bloemkool en snijd in dikke plakken of roosjes. Meng de bloemkool met de ras el hanout en komijn tot alles goed bedekt is. Was de zoete aardappels, verwijder eventuele oneffenheden en snijd ze in parten.
2. Leg de bloemkool en zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olijfolie en bak 20-25 min in de oven totdat ze gaar zijn.
3. Chimichurri: Pers de knoflook uit, snipper de rode ui fijn, hak de walnoten fijn en hak alle oregano en peterselie grof. Meng de ingrediënten in een hoge kom met de wijnazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. Mix alles kort in de blender of met een staafmixer.
4. Meng de plantaardige yoghurt met 1-2 el water om deze (indien nodig) wat te verdunnen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie over de borden en leg hier de bloemkool en zoete aardappel uit de oven bovenop. Breng op smaak met de chimichurri en yoghurtsaus. Eet smakelijk!


Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Bloemkool S
M st
Ras el hanout & komijn 4
8 gr
Zoete aardappel 2
4 st
Knoflook 0,5
1 teentje
Rode ui 0,5
1 st
Oregano & peterselie 0,5
1 bosje
Spinazie 150
300 gr
Walnoten 40
80 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Extra vierge olijfolie (ml) 20
40
(Witte) wijnazijn* (el) 1
2
Plantaardige yoghurt* (el) 2
4


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Staafmixer/Blender

Voedingswaarde

Energie (kJ), 1958, Energie (kcal) 466, Eiwit (g) 14,9, Koolhydraten (g) 83,5, Koolhydraten waarvan suikers (g) 47,4, Vetten totaal (g) 3,5, Vetten waarvan verzadigd (g) 0,9, Vezels (g) 20,7, Zout (g) 0,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.