en gemarineerde champignons
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Schil de winterpeen en snijd deze in partjes van gelijke grootte zoals de aardappelen. Verdeel de aardappelen en winterpeen over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze voor 20-25 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Doe ze in een kom, samen met de knoflook (uitgeperst), sojasaus, peper en zout. Laat de champignons even marineren. | ||||||
3. Snijd de komkommer in halve maantjes en meng met extra vierge olijfolie, azijn, peper en zout. | ||||||
4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde champignons samen met de plantaardige kipstukjes voor 4-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
5. Leg de pitabroodjes de laatste 2 min in de oven bij de aardappel- en winterpeenpartjes. | ||||||
6. Snijd de pitabroodjes open en vul met komkommerplakjes, champignons en kipstukjes. Besprenkel met wat plantaardige yoghurt en serveer samen met de geroosterde partjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Pitabrood | 4 | 8 | st |
Vivera kipstukjes | 160 | 320 | gr |
Champignons | 200 | 400 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Aardappelen | 400 | 800 | gr |
Komkommer | 0,5 | 1 | st |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Sojasaus (el)* | 3 | 6 |
Extra vierge olijfolie (el) | 1 | 2 |
Azijn (el)* | 0,5 | 1 |
Plantaardige yoghurt* | naar smaak |
|
Olijfolie
|
|
|
Peper en zout |
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 3203, Energie (kcal) 765, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 86, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 12, Zout (g) 5,32
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
Kan sporen van andere allergenen bevatten.