met kalamata olijven
1. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
|
||||||
2. Halveer de cherrytomaten en snijd de courgette in dunne lange slierten (hiervoor kan je ook een spirellisnijder gebruiken). Laat de kalamata olijven uitlekken en snijd door de helft. | ||||||
3. Verhit wat olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de knoflook (uitgeperst) voor 1 min op laag vuur. Voeg de cherrytomaten hieraan toe en bak 2-3 min mee met de knoflook. Voeg de tomatenblokjes, olijven en chilivlokken naar smaak toe en laat het geheel voor 5-8 min sudderen op middelhoog vuur. | ||||||
4. Giet de spaghetti af en voeg deze, samen met de courgetteslierten, toe aan de koekenpan en bak nog voor 2 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Hak de krulpeterselie fijn. | ||||||
5. Schep de spaghetti puttanesca op de borden en garneer met verse peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Spaghetti | 170 |
|
340 | gr |
Knoflook | 2 |
|
4 | teentje |
Tomatenblokjes | 400 |
|
800 | gr |
Kalamata olijven | 0,5 |
|
1 | pot |
Chilivlokken (naar smaak) | 4 |
|
4 | gr |
Krulpeterselie | 15 |
|
15 | bosje |
Cherrytomaten | 150 |
|
300 | gr |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan/Hapjespan
Energie (KJ) 2327, Energie (kcal) 553, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 7, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.