en gekarameliseerde walnoten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng daarna een pan water aan de kook voor de fusilli en bereid deze zoals aangegeven op de verpakking. | ||||||
2. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1-2 cm en prik met een vork rondom gaatjes in de courgette. Leg de aubergineblokjes, de courgette en de knoflookteen (in de schil) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en bak voor 20-25 min in de oven. | ||||||
3. Rooster vervolgens in een koekenpan de walnoten voor 2-3 min en voeg daarna de agavesiroop of de suiker toe. Wacht een aantal minuten tot dit begint de karameliseren en zorg ervoor dat de walnoten volledig zijn bedekt met de karamel. Leg vervolgens op een stukje bakpapier en laat goed afkoelen. | ||||||
4. Haal daarna de groenten uit de oven wanneer deze gaar zijn en snijd de courgette in de lengte doormidden. Lepel het zachte vruchtvlees uit de courgette, voeg dit toe aan een blender of hoge kom en pureer dit in de blender of met een staafmixer samen met de (uitgeperste) knoflook, het sap van de citroen, edelgistvlokken, bouillonblokje, peper en zout tot een saus. | ||||||
5. Hak de peterselie grof en rits de blaadjes van de tijm. Meng de fusilli samen met de saus en de aubergine. | ||||||
6. Serveer de pasta op de borden en garneer met de verse kruiden en de gekarameliseerde walnoten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Walnoten | 40 |
|
80 | gr |
Peterselie en tijm | 0,5 |
|
1 | bosje |
Citroen | 0,5 |
|
1 | st |
Volkoren Fusilli | 170 |
|
340 | gr |
Knoflook | 2 |
|
4 | teentje |
Edelgistvlokken | 10 |
|
20 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Agavesiroop*/suiker (el) | 2 |
|
4 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Oven, Koekenpan, Blender/Staafmixer
Energie (KJ) 2652, Energie (kcal) 634, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 74, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 29,
Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,54 |
Deze maaltijd bevat: Gluten, Soja, Sesam, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten