Soto Ayam

met vegan kipstukjes

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook en bereid hierin de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking. Breng het water voor de soep aan de kook in een waterkoker.
2. Rasp de winterpeen met een grove rasp en snijd de steeltjes van de koriander fijn (de blaadjes worden later ter garnering gebruikt). Snijd de prei in dunne ringen en was deze goed af onder een vergiet.
3. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime kookpan/soeppan en bak hierin de koriandersteeltjes en prei voor 4-5 min. Doe daarna de specerijen erbij en bak dit voor nog 1 min. Voeg het kokende water toe samen met het bouillonblokje.
4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vegan kipstukjes voor 5-6 min op middelhoog vuur. Snijd de bladselderij en korianderblaadjes grof.
5. Giet de basmatirijst af en voeg deze toe aan de soep samen met de geraspte wortel, taugé en de kipstukjes. Garneer het gerecht met de bladselderij, koriander en de gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Gemalen komijnzaad, Kurkuma, Laos 4
8 gr
Winterpeen 1
2 st
Taugé 100
200 gr
Bladselderij en koriander 0,5
1 bosje
Gebakken uitjes 15
30 gr
Basmatirijst 170
340 gr
Vivera kipstukjes 160
320 gr
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Prei 0,5
1 st


Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Mini loempia's toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Water (ml) 500
1000
Olijfolie


Peper en zout


Kookgerei

Kookpannen (2x), Koekenpan, Rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2755, Energie (kcal) 661, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 83, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 11, Zout (g) 3,5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Selderij *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.