met vegan kipstukjes
1. Breng een pan water aan de kook en bereid hierin de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking. Breng het water voor de soep aan de kook in een waterkoker. | ||||||
2. Rasp de winterpeen met een grove rasp en snijd de steeltjes van de koriander fijn (de blaadjes worden later ter garnering gebruikt). Snijd de prei in dunne ringen en was deze goed af onder een vergiet. | ||||||
3. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime kookpan/soeppan en bak hierin de koriandersteeltjes en prei voor 4-5 min. Doe daarna de specerijen erbij en bak dit voor nog 1 min. Voeg het kokende water toe samen met het bouillonblokje. | ||||||
4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vegan kipstukjes voor 5-6 min op middelhoog vuur. Snijd de bladselderij en korianderblaadjes grof. | ||||||
5. Giet de basmatirijst af en voeg deze toe aan de soep samen met de geraspte wortel, taugé en de kipstukjes. Garneer het gerecht met de bladselderij, koriander en de gebakken uitjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Gemalen komijnzaad, Kurkuma, Laos | 4 |
|
8 | gr |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Taugé | 100 |
|
200 | gr |
Bladselderij en koriander | 0,5 |
|
1 | bosje |
Gebakken uitjes | 15 |
|
30 | gr |
Basmatirijst | 170 |
|
340 | gr |
Vivera kipstukjes | 160 |
|
320 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Prei | 0,5 |
|
1 | st |
Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Mini loempia's toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Water (ml) | 500 |
|
1000 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Kookpannen (2x), Koekenpan, Rasp
Energie (KJ) 2755, Energie (kcal) 661, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 83, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 11, Zout (g) 3,5
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Selderij *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.