en tabouleh
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd voorzichtig een ruitpatroon in het vruchtvlees van de aubergine. Besprenkel de aubergines met wat olie en leg deze met de ingesneden kanten naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aubergines voor 25-30 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Breng een pan water aan de kook en bereid hierin de bulgur volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
3. Snijd voor de tabouleh de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Hak de koriander fijn. Spoel de gekookte bulgur af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet. Doe hierna de bulgur in een kom met de tomaat, komkommer, koriander en (witte wijn) azijn. Hussel de tabouleh goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg het kruimgehakt toe aan de pan samen met de specerijen en bak voor 6-8 min op middelhoog vuur. | ||||||
5. Haal de geroosterde aubergine uit de oven en verdeel over de borden. Vul de aubergines met het gekruide gehakt en garneer met plantaardige yoghurt. Serveer de aubergines samen met de tabouleh. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Aubergine | 2 | 4 | st |
Bulgur | 150 | 300 | gr |
Tomaat | 2 | 4 | st |
Komkommer | 0,5 | 1 | st |
Krulpeterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Vivera kruimgehakt | 175 | 350 | gr |
Chili poeder, gerookte paprikapoeder, komijnzaadpoeder | 4 | 8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
(Witte wijn) azijn* (el) | 1 | 2 |
Plantaardige yoghurt* (el) | 2 | 4 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2139, Energie (kcal) 509, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 58, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 19, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.