met frisse raita
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper vervolgens de ui en rasp de gember en de knoflook met een fijne rasp. Snijd 2/3 van de tomaten in kleine blokjes (de overige tomaten worden later in het gerecht gebruikt).
|
||||||
2. Fruit de ui, gember en knoflook aan in een scheutje olijfolie in een koekenpan of wokpan. Voeg daarna de specerijen toe en bak voor 1-2 min.
|
||||||
3. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. En voeg deze toe samen met de kokosroom en de gesneden tomatenblokjes toe aan de pan (voeg wat water toe als je iets meer saus wilt). Laat de curry voor 10-12 min pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan. | ||||||
4. Raita: Rasp ondertussen de rode ui, komkommer en de overige tomaat met een grove rasp. Voeg de geraspte groenten toe aan een fijne zeef en duw aan zodat zoveel mogelijk van het vocht eruit gaat. Voeg vervolgens samen met de yoghurt toe aan een kom. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Verhit de volkoren platbroden voor 2-3 min in de oven. | ||||||
6. Serveer de kikkererwten curry samen met de frisse raita en de platbroden. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Kikkererwten | 400 |
|
800 | gr |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Kokos cuisine | 100 |
|
200 | ml |
Kurkuma, Komijn, Koriander | 4 |
|
8 | gr |
Tomaten | 3 |
|
6 | st |
Rode ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Komkommer | 1 |
|
2 | st |
Volkoren platbroden | 4 |
|
8 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Plantaardige yoghurt (el) | 4 |
|
8 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Oven, Koekenpan/Wokpan (met deksel), Zeef, Rasp
Energie (KJ) 3011, Energie (kcal) 717, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 95, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 21, Zout (g) 1,9
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten