Banh mi met gerookte tofu

met zoetzure groenten en aardappel wedges

25 - 30 minuten
Tofu

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen goed en snijd ze vervolgens in lange dunne frieten. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de aardappelen in de oven voor 20-25 min tot ze gaar en goudbruin zijn.  
  2. Schil de winterpeen en snijd met een spirelli snijder in hele dunne linten. Snijd de komkommer ook of in lange slieren met een kaasschaaf. Doe de komkommer en winterpeen in een kom. Pers het sap van de limoen uit in een steelpannetje en meng samen met de witte wijnazijn en suiker. Verhit dit kort op het vuur tot de suiker is gesmolten. Haal van het vuur en giet bij de winterpeen en komkommer en laat even staan.  
  3. Haal de tofu uit de verpakking en snijd in dunne plakken van 1 cm. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de tofu voor 4-5 min op middelhoog vuur.  
  4. Maak de Surinaamse puntjes een beetje nat met water en leg ze de laatste 3 min bij de aardappelen in de oven. Meng de sriracha met de mayonaise tot een saus. Snijd de paprika in dunne repen.  
  5. Snijd de broodjes open en smeer de binnenkant in met srirachamayonaise. Verdeel de winterpeen, paprika en komkommer in de broodjes en leg de plakjes tofu er bij. Pluk de blaadjes munt en snijd fijn. Verdeel over de broodjes en serveer samen met de aardappelfrieten.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 400 800 gr
Winterpeen 1 2 st
Komkommer 0,5 1 st
Limoen 0,5 1 st
Gerookte tofu 1 2 st
Surinaamse broodjes 2 4 st
Rode paprika 0,5 1 st
Verse munt 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sriracha 1 2 tl
Vegan mayonaise 2 4 el
Witte wijnazijn 2 4 el
Suiker 2 4 tl
Olijfolie


Peper en zout


Kookgerei

Oven, Steelpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3043, Energie (kcal) 727, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 86, Koolhydraten waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 11, Zout (g) 2,8

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.