met pitabroodjes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
|
||||||
2. Pel en snipper de ui, snijd de paprika en de tomaten in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een diepe koekenpan en bak hierin de ui, paprika, tomaten en knoflook (uitgeperst) voor 5-6 min. Voeg de specerijen toe en bak deze 1-2 min mee. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe met een scheutje water en laat het geheel voor 4-5 min sudderen. | ||||||
3. Scheur de tofu in stukken en pureer samen met een scheut olijfolie en het kala namak zout tot een gladde puree met een blender of staafmixer. Breng op smaak met peper. | ||||||
4. Maak nu met een lepel kuiltjes in tomatensaus en voeg 2-3 el van het tofumengsel toe aan elk kuiltje. Laat de shakshuka 6-7 min zachtjes garen. Is je pan ovenbestendig, dan kan je de de shakshuka eventueel ook 8-10 min bakken in de voorvervarmde oven. | ||||||
5. Maak de pitabroodjes licht vochtig en rooster voor 2-3 in de voorverwarmde oven. Hak ondertussen de peterselie fijn. Breng de shakshuka op smaak met wat peper en zout en garneer met de peterselie. Serveer samen met de pitabroodjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Ui klein | 0,5 | 1 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Rode paprika | 1 | 2 | st |
Tomaten | 2 | 4 | st |
Gerookte paprika, komijnpoeder, oregano | 4 | 8 | gr |
Tomatenblokjes | 200 | 400 | gr |
Tofu | 270 | 500 | gr |
Kala namak zout | 4 | 8 | gr |
Pitabroodjes | 4 | 8 | st |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt
|
Olijfolie
|
Peper en zout |
Diepe koekenpan, Blender/Staafmixer
Energie (KJ) 1886, Energie (kcal) 606, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 82, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 20, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat : Soja, Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.