met groene kool en champignons
1. Haal de tempeh uit de verpakking en snijd in smalle reepjes. Doe de reepjes tempeh in een kom en meng ze met de ketjap, agavesiroop, peper en zout. Zorg ervoor dat alle tempeh goed is bedekt met de marinade en laat even intrekken tot nader gebruik.
2. Breng een kookpan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst zoals beschreven op de verpakking. Snijd de harde onderkant van de groene kool eraf en snijd de kool vervolgens in reepjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd vervolgens in kwarten. Snijd vervolgens de rode paprika in blokjes.
3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een ruime koeken- of wokpan. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer 1-2 minuten op laag vuur. Voeg de gesneden groene kool, champignons en rode paprika toe aan de pan en wok de groenten 5-6 minuten op middelhoog vuur.
4. Verhit in een andere koekenpan wat olijfolie en bak de gemarineerde tempeh 5-6 minuten op laag vuur of tot deze knapperig en goudbruin zijn. Haal vervolgens de pan van het vuur.
5. Giet de rijst af en voeg toe aan de gewokte groenten. Breng op smaak met de sojasaus en peper en zout. Voeg tot slot de gemarineerde tempeh toe en bak het geheel nog 2-3 minuten op middelhoog vuur.
6. Snijd de bos ui in ringetjes. Schep de nasi met gemarineerde tempeh op een bord en garneer met bos ui. Eet smakelijk!
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Tempeh | 0.5 | 1 | st |
Zilvervliesrijst | 170 | 340 | gr |
Groene kool | 0.5 | 1 | st |
Bos ui | 0.5 | 1 | st |
Champignons (kwarten) | 200 | 400 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Paprika | 1 | 2 | st |
Ui | 0.5 | 1 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Ketjap Manis (marinade tempeh) | 2 | 4 | el |
agave siroop (marinade) tl | 1 | 2 | tl |
Sojasaus (mengen rijst) el | 2 | 4 | el |
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2225, Energie (kcal) 529, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 83 , Waarvan suikers (g) 17, Vetten (g) 7, Waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 18, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten