Dahl met boerenkool

en naan

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Spoel de linzen en de boerenkool schoon. Snipper de ui en knoflook en rasp de gember fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de winterpeen in halve maantjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een braadpan of grote koekenpan en fruit de ui en knoflook in 1-2 minuten aan op laag vuur. Voeg de winterpeen, Garam Masala, chilivlokken en kurkuma toe bak nog ongeveer 30 seconden. Voeg de linzen, boerenkool en water toe aan de pan en zet het vuur op middelhoog.
  3. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe en zout en peper naar smaak en laat het geheel 20-25 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de naan in 3-4 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de blaadjes koriander fijn.
  5. Verdeel de dahl in diepe borden zodra deze gaar is. Garneer met verse koriander en serveer samen met het naan. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Rode linzen 150 300 gr
Boerenkool 150 300 gr
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 st
Gember 0,5 1 st
Tomaten 3 6 st
Winterpeen 1 2 st
Garam Masala, chilivlokken, kurkuma 4 8 gr
Mini naan knoflook 2 4 st
Koriander 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Zout en peper


Water 0,5 1 l

Kookgerei

Oven, Braadpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1946, Energie (kcal) 465, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 65, waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 12, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 18, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten