en Turkse mini pide
1. Spoel de linzen en de boerenkool schoon in een vergiet. Pel en snipper de ui en knoflook en rasp de gember fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de winterpeen in halve maantjes. | ||||||
2. Verhit wat olijfolie in een braadpan of grote koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 min aan op laag vuur. Voeg de winterpeen en specerijen toe en bak nog ongeveer 1 min mee. Voeg de linzen, boerenkool en het water toe aan de pan en draai het vuur omhoog tot middelhoog vuur. | ||||||
3. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat het geheel 20-25 min stoven op laag vuur met de deksel op de pan. | ||||||
4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de Turkse mini pide 3-4 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
5. Snijd de blaadjes koriander fijn. Schep de dahl op diepe borden, garneer met verse koriander en serveer samen met de Turkse mini pide. Eet smakelijk! |
Ingrediënt
|
2 personen
|
4 personen
|
Eenheid
|
Rode linzen | 150 | 300 | gr |
Boerenkool | 150 | 300 | gr |
Ui | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | st |
Gember | 0,5 | 1 | st |
Tomaten | 3 | 6 | st |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Garam Masala, chilivlokken, kurkuma | 4 | 8 | gr |
Turkse mini pide | 2 | 4 | st |
Koriander | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Olijfolie | |||
Zout en peper | |||
Water | 500 | 1000 | ml |
Oven, Braadpan/Koekenpan, Fijne rasp
Energie (KJ) 2451, Energie (kcal) 587, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 63, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 31, Zout (g) 1,01
Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten