Dahl met boerenkool

en Turkse mini pide

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Spoel de linzen en de boerenkool schoon in een vergiet. Pel en snipper de ui en knoflook en rasp de gember fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de winterpeen in halve maantjes.
2. Verhit wat olijfolie in een braadpan of grote koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 min aan op laag vuur. Voeg de winterpeen en specerijen toe en bak nog ongeveer 1 min mee. Voeg de linzen, boerenkool en het water toe aan de pan en draai het vuur omhoog tot middelhoog vuur.
3. Voeg tot slot de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat het geheel 20-25 min stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de Turkse mini pide 3-4 min in de voorverwarmde oven.
5. Snijd de blaadjes koriander fijn. Schep de dahl op diepe borden, garneer met verse koriander en serveer samen met de Turkse mini pide. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt
2 personen
4 personen
Eenheid
Rode linzen 150 300 gr
Boerenkool 150 300 gr
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 st
Gember 0,5 1 st
Tomaten 3 6 st
Winterpeen 1 2 st
Garam Masala, chilivlokken, kurkuma 4 8 gr
Turkse mini pide  2 4 st
Koriander 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Zout en peper


Water 500 1000 ml

Kookgerei

Oven, Braadpan/Koekenpan, Fijne rasp


Voedingswaarde

Energie (KJ) 2451, Energie (kcal) 587, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 63, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 31, Zout (g) 1,01

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten