Groene erwtenpasta in prei-roomsaus

met cherrytomaten

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water in een kookpan en kook de groene erwtenpasta in 8-9 minuten beetgaar. Giet de pasta af en spoel met koud water.
  2. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet vervolgens in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten.
  3. Maak de prei schoon met water en snijd in ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de knoflook voor 1 minuut aan op laag vuur. Voeg de prei hieraan toe en bak de prei voor 4-5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Blus af met kookroom, water en het bouillonblokje. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 5-7 minuten stoven op laag vuur tot de prei zacht is. Ris de blaadjes van de tijm en voeg de laatste 1 minuut toe aan de pan.
  5. Haal de deksel van de pan en voeg de pasta toe aan de pan. Meng de prei-roomsaus goed met de pasta.
  6. Haal de cherrytomaatjes uit de oven. Verdeel de pasta met prei-roomsaus op borden en leg de cherrytomaatjes op de pasta. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Groene erwt fusilli 170 340 gr
Prei 2 4 st
Haver room 0,5 1 st
Groentebouillon 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teentje
Tijm 0,5 1 bosje
Cherrytomaatjes 200 400 gr
Nootmuskaat 4 6 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
water 100 200 ml

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1786, Energie (kcal) 480, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 62, waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 12, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 17, Zout (g) 1