Noedels met knapperige tempeh

met mini komkommer, champignons en paprika

25 - 30 minuten
Tempeh

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de udonnoedels. Kook de udonnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water om plakken te voorkomen.
2. Snijd de rode paprika in reepjes. Snijd de rode ui in partjes. Borstel de champignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de mini komkommer in reepjes.
3. Snijd de tempeh in blokjes en breng op smaak met sojasaus, peper en zout. Laat 5-10 min marineren. Verhit olie in een ruime koeken- of wokpan. Bak de tempeh blokjes 4-5 min op hoog vuur.
4. Schil en snijd de gember fijn. Voeg vervolgens samen met de rode ui, paprika, champignons en uitgeperste knoflook toe aan de pan en bak 4-6 min op middelhoog vuur.
5. Snijd de koriander fijn en zet opzij. Voeg de ketjap toe aan de pan met tempeh en groenten. Roer vervolgens ook de udonnoedels door de saus. Verhit kort en verdeel dan over de borden. Bestrooi met de koriander en sesamzaadjes en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Udonnoedels 150 300 gr
Tempeh 150 300 gr
Rode paprika 1 2 st
Champignons 200 400 gr
Mini komkommer 1 2 st
Sesamzaadjes 10 20 gr
Koriander 1 1 bosje
Knoflook 1 2 teentje
Rode ui 0,5 1 st
Gember 0,5 1 st


Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Mini loempia's toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sojasaus * 2 4 el
Ketjap * 2 4 el
Olijfolie


Peper & zout




* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Wokpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2291, Energie (kcal) 549, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 73, waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 15, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 9, Zout (g) 6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten