Rode bieten linzensoep

met simit

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de rode ui en snijd fijn. Pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de rode ui en de knoflook hierin aan.
  2. Schil de winterpeen en snijd in stukken. Voeg de winterpeen samen met de rode linzen toe aan de pan en verkuimel het bouillonblokje boven de pan. Schenk het water erbij en kook de winterpeen en de rode linzen 10 minuten.
  3. Snijd ondertussen de rode bieten in stukjes. Voeg de rode bieten toe aan de pan en kook de groenten nog eens 10 minuten totdat de rode linzen gaar (zacht) zijn.
  4. Bak de Turkse simit 1-2 minuten in de oven.
  5. Voeg nu het karwijzaad toe aan de pan en pers de sinaasappel boven de pan uit. Pureer de groenten en de linzen met een staafmixer tot een grove soep. Je kunt de soep naar wens eventueel met wat extra water aanlengen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de bieslook en dille fijn. Schenk de rode linzen-bietensoep in de kommen en verdeel de bieslook, dille en de pompoenpitten eroverheen. Serveer de soep met de Turkse simit. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Rode linzen 75 150 gr
Rode ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Winterpeen 1 2 st
Groentebouillon 1 2 blokje
Rode bieten (gekookt) 1 2 st
Karwijzaad 4 6 gr
Sinaasappel 1 2 st
Bieslook en dille 0,5 1 bosje
Turkse simit 1 2 st
Pompoenpitten 20 40 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 1 2 liter

Kookgerei

Kookpan, Oven, Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1646, Energie (kcal) 394, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 55, waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 10, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 14, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten