met paksoi en rijst
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Miso aubergine: Snijd de aubergine in de lengte doormidden en kerf er voorzichtig een ruitpatroon in. Meng in een kommetje de misopasta met de sojasaus, agavesiroop, olie en azijn. Bestrijk de aubergines met de misosaus en leg in een ovenschaal. Bak de aubergines 25 min in de oven totdat ze zacht zijn. | ||||||
3. Snijd ondertussen de paksoi in stukken en de groene paprika in reepjes. Schil de gember en rasp fijn, pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de gember en de knoflook hier een minuutje in aan. Voeg vervolgens de paksoi en de groene paprika toe aan de pan en bak 4-5 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Giet de rijst af en roer door de groenten heen. Snijd de lente ui in ringetjes. Serveer de miso aubergine met de rijst met groente en bestrooi met wat verse lente ui en de sesamzaadjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Zilvervliesrijst | 170 |
|
340 | gr |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Misopasta | 20 |
|
40 | gr |
Paksoi | 1 |
|
2 | st |
Groene paprika | 0,5 |
|
1 | st |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teen |
Lente ui | 1 |
|
2 | st |
Sesamzaadjes | 10 |
|
20 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Sojasaus (el) | 1 |
|
2 |
Agavesiroop (el) | 1 |
|
2 |
(Sesam)olie (el) | 2 |
|
4 |
Witte azijn (el) | 1 |
|
2 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Kookpan, Oven, Wokpan
Energie (KJ) 2127, Energie (kcal) 506, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 80, waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 11, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 1