Geroosterde spitskool op Romescosaus

met couscous

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Snijd de paprika en de tomaten in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tomaten en paprika samen met de knoflook (uitgeperst) 5-6 minuten op middelhoog vuur
  2. Voeg de gebakken paprika en tomaat samen met de amandelen toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
  3. Snijd een spitskool in de lengte in vieren. Verhit wat olie in een grillpan en grill de spitskool 10-12 minuten rondom op middelhoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe aan de pan als de spitskool te snel bakt.
  4. Breng water aan de kook in de waterkoker. Doe de couscous in een kom en schenk het gekookte water erbij. Laat de kom afgedekt 5 minuten staan en rul vervolgens los met een vork.
  5. Snijd de komkommer in kleine blokjes en roer door de couscous heen. Breng de couscous op smaak met wat citroensap, peper en zout. Serveer de gegrillde spitskool met de Romescosaus en de couscous salade.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Spitskool 0,5 1 st
Rode paprika 2 4 st
Tomaten 2 4 st
Knoflook 1 2 teen
Gerookte amandelen 30 60 gr
Couscous 150 300 gr
Komkommer 0,5 1 st
Citroen 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water (couscous) 150 300 gr

Kookgerei

Grillpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2612, Energie (kcal) 620, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 86, waarvan suikers (g) 27, Vetten totaal (g) 13, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 20, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten