Salade met geroosterde aardappel

kikkererwten en zoet-zure ui

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en doe deze in een luchtdichte pot. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg deze samen met het water, witte wijnazijn en de agave siroop toe aan een steelpannetje op hoog vuur.
  2. Verwarm het geheel tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur af en giet het bij de rode uien in de pot. Sluit de deksel en laat 30 minuten staan.
  3. Was de krieltjes en snijd door de helft. Verdeel de krieltjes over een bakplaat bekleed met bakpapier of ovenschaal en besprenkel met wat olie en de helft van de knoflook- en paprikapoeder. Hussel door elkaar zodat alles verdeeld is en bak in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten.
  4. Giet de kikkererwten af en spoel om met water. Meng de rest van de knoflook- en paprikapoeder met de kikkererwten en besprenkel met wat olie. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat met krieltjes zodra deze nog 15 minuten moet en bak de laatste 15 min mee.
  5. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en de komkommer in kleine blokjes. Snijd de little gem in grove stukken. Haal de bieten uit de verpakking en laat even uitlekken. Snijd de bieten door midden en vervolgens in kleine blokjes. Zet deze even opzij.
  6. Meng de little gem met de cherrytomaatjes en komkommer in een grote kom.  Maak nu de dressing. Meng de olijfolie met de mosterd, agavesiroop en zout en peper naar smaak in een kom. Snijd de dille fijn en voeg een deel hieraan toe.
  7. Verdeel de salade over de borden en verdeel hier ook de bieten overheen. Haal de krieltjes en kikkererwten uit de oven en leg deze op de salade. Verdeel de dressing hier overheen samen met de rest van de dille en de ingelegde zoet-zure ui. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappel krieltjes 400 800 gr
Gekookte bieten 1 1 pakje
Rode ui 0,5 1 st
Komkommer 0,5 1 st
Cherrytomaatjes 150 300 gr
Kikkererwten 1 2 blik
Knoflookpoeder & paprikapoeder 4 6 gr
Dille 1 1 bosje
Little gem 1 2 st
Knoflook 1 2 teen

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 150 300 ml
Witte wijnazijn 125 250 ml
Agave siroop 1 2 el
Olijfolie 2 4 el
Mosterd 1 2 el
Zout en peper naar smaak

Kookgerei

Oven, Steelpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2939, Energie (kcal) 703, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 95, waarvan suikers (g) 26, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 29, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Mosterd*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.