en zilvervliesrijst
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de tofu goed uitlekken en breek in grove stukken. Meng de tofu in een kom met de olie en maïzena en verdeel hierna over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de tofu voor 10-12 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Breng twee pannen water aan de kook voor de zilvervliesrijst en de broccoli. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in de andere pan voor 6-8 min. Giet vervolgens de broccoli en zilvervliesrijst af in een vergiet. | ||||||
3. Pel de ui en snijd fijn. Pers de knoflook uit. Verhit een klontje plantaardige boter in een ruime koekenpan en fruit de ui en de knoflook hierin op laag vuur. Voeg de specerijen, de tomatenpuree, peper en zout toe aan de pan en bak voor 1-2 min mee. | ||||||
4. Schenk de kokosmelk in de koekenpan en roer door tot een saus. Laat 4-5 min sudderen. Voeg vervolgens de geroosterde tofu toe aan de saus en bestrooi met wat verse korianderblaadjes. Serveer de Butter “Chicken” met de zilvervliesrijst en de broccoli. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Zilvervliesrijst | 170 | 340 | gr |
Tofu | 200 | 400 | gr |
Ui | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Specerijen | 4 | 8 | gr |
Tomatenpuree | 0,5 | 1 | blikje |
Kokosmelk | 200 | 400 | ml |
Broccoli | 1 | 2 | st |
Koriander | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Olie | 1 | 2 | el |
Maïzena | 1 | 2 | tl |
Plantaardige boter | klontje | klontje |
|
Oven, Kookpan (2x), Koekenpan
Energie (KJ) 3451, Energie (kcal) 826, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 79, waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 40, waarvan verzadigd (g) 22, Vezels (g) 13, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.