Vegan Saoto Soep

met basmatirijst

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Breng water aan de kook in een ruime kookpan en laat de bouillon hierin oplossen. Schil de gember en snijd in grove stukken(je haalt deze later weer uit de soep). Kneus de citroengras en voeg samen met de gember toe aan de bouillon. Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de basmatirijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en giet daarna af. Laat de tofu goed uitlekken en snijd  in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu in 3-4 minuten op hoog vuur krokant.
  3. Snijd de spitskool in hele smalle repen.  Voeg de spitskool toe aan de pan met de bouillon en laat 2 minuten meekoken.
  4. Haal de citroengras en de gember uit de soep en gooi deze weg. Schenk de soep in de kommen. Hak de baldselderij fijn. Verdeel wat taugé en de krokante tofu over de soepkommen en top af met de gebakken uitjes en de baldselderij. Breng de saoto soep naar wens op smaak met wat sojasaus of ketjap en serveer met de basmatirijst. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Basmatirijst 170 340 gr
Blokje groentebouillon 1 2 st
Gember 0,5 1 st
Citroengras 0,5 1 st
Tofu 1 2 st
Spitskool 0,5 1 st
Taugé 100 200 gr
Bladselderij 0,5 1 st
Gebakken uitjes 30 60 gr

Kookgerei

Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2827, Energie (kcal) 676, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 86, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 7, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Selderij, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten