Pokebowl met krokante tofu

met komkommer en mango

30 - 35 minuten
Tofu

Bereiding

  1. Breng het water samen met de sushirijst aan de kook en laat met de deksel op de pan in 10-12 minuten zachtjes gaar koken. Haal de tofu uit de verpakking en laat uitlekken. Wikkel de tofu in een schone (thee)doek en leg onder iets zwaars om het vocht uit de tofu te halen.
  2. Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Schil de gember en rasp fijn in een kom. Meng de gember, sojasaus, sap van de limoen en de suiker in een kom en meng vervolgens de tofu hier doorheen. Laat even intrekken.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in hele dunne reepjes, dit kan ook met een dunschiller of spirelli snijder. Was de radijsjes,  haal de uiteindes er vanaf en snijd in dunne plakjes. Snijd de langwerpige helften langs de pit van de mango af. Snijd voorzichtig een ruitpatroon in het vruchtvlees van de mangohelften, duw het vruchtvlees van de mangohelften naarbuiten en snijd mangoblokjes er vervolgens vanaf.
  4. Haal de tofublokjes uit de marinade en laat even uitlekken. Meng vervolgens de gemarineerde tofublokjes met de bloem in een kom en zorg ervoor dat alle blokjes bedekt zijn met bloem.
  5. Verhit een koekenpan met olie en bak de tofublokjes 5-6 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de sesamzaadjes toe en bak nog 1-2 minuten op middelhoog vuur. Let op dat de sesamzaadjes niet verbranden.
  6. Meng de sriracha met de plantaardige mayonaise en meng vervolgens met de sushirijst in de pan.
  7. Schep de sushirijst met srirachamayonaise in het midden van een bord of kom en verdeel de komkommer, winterpeen, radijs, mango en tofublokjes overheen. Garneer met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sushirijst 200 400 g
Tofu 200 400 g
Gember 0,5 1 st
Limoen 0,5 1 st
Komkommer 0,75 1,5 st
Winterpeen 1 2 st
Radijs 0,5 1 st
Mango 0,5 1 st
Sesamzaadjes 10 20 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 400 800 ml
Sojasaus 2 4 el
Suiker 1 2 el
Bloem 2 4 el
Plantaardige mayonaise 2 4 el
Sriracha 0,5 1 el

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3610, Energie (kcal) 858, Eiwit (g) 32, Koolhydraten (g) 121, Koolhydraten waarvan suikers (g) 32, Vetten totaal (g) 25, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 7, Zout (g) 5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Sesam, Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten