met gerookte amandelen
1. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Leg de pompoen met de gesneden kant naar beneden. Snijd de pompoen nu eerst in repen en vervolgens in blokjes. | ||||||
2. Snijd de rode ui en bosui fijn en bak samen met de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak 3-4 min mee. | ||||||
3. Kook het water in een waterkoker en schenk daarna in een hoge kom. Laat het bouillonblokje hierin oplossen. | ||||||
4. Voeg de risottorijst toe aan de koekenpan en bak een minuutje mee. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de risottorijst totdat deze gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 min. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe aan de risotto. | ||||||
5. Hak de gerookte amandelen grof. Pers het sap van de citroen uit. Breng de risotto op smaak met wat citroensap, peper en zout. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de gerookte amandelen en naar smaak wat chilivlokken. Serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Risottorijst | 170 | 340 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Groentebouillon | 1 | 2 | blokje |
Flespompoen | 0,5 | 1 | st |
Rode ui (klein) | 1 | 2 | st |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Tijm | 0,5 | 1 | bosje |
Gerookte amandelen | 50 | 100 | gr |
Chilivlokken | naar smaak | naar smaak |
|
Bosui | 1 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Water (ml) | 400 | 800 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Hapjespan/Diepe koekenpan
Energie (kcal) 544, Eiwit (g) 13, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 7, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten