Pompoenrisotto

met gerookte amandelen

35 - 40 minuten
Noten

Bereiding

1. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Leg de pompoen met de gesneden kant naar beneden. Snijd de pompoen nu eerst in repen en vervolgens in blokjes.
2. Snijd de rode ui en bosui fijn en bak samen met de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak 3-4 min mee.
3. Kook het water in een waterkoker en schenk daarna in een hoge kom. Laat het bouillonblokje hierin oplossen.
4. Voeg de risottorijst toe aan de koekenpan en bak een minuutje mee. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de risottorijst totdat deze gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 min. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe aan de risotto.
5. Hak de gerookte amandelen grof. Pers het sap van de citroen uit. Breng de risotto op smaak met wat citroensap, peper en zout. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de gerookte amandelen en naar smaak wat chilivlokken. Serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Risottorijst 170 340 gr
Knoflook 1 2 teentje
Groentebouillon 1 2 blokje
Flespompoen 0,5 1 st
Rode ui (klein) 1 2 st
Citroen 0,5 1 st
Tijm 0,5 1 bosje
Gerookte amandelen 50 100 gr
Chilivlokken naar smaak naar smaak
Bosui 1 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Water (ml) 400 800
Olijfolie

Peper en zout

Kookgerei

Hapjespan/Diepe koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 544, Eiwit (g) 13, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 7, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten