en geroosterde krieltjes
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en snijd in vieren. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olie en zout. Rooster de krieltjes voor 25-30 min in de oven totdat ze gaar zijn. | ||||||
2. Breng een ruime kookpan met water aan de kook voor de witte asperges. Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. Kook de asperges voor 9-10 min in het kokende water en haal dan de pan van het vuur. Laat vervolgens de asperges nog 10 min in het water staan. | ||||||
3. Pel de ui en snijd fijn. Laat de tofu goed uitlekken. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui voor 1-2 min op laag vuur. Verkruimel de tofu boven de pan met ui. Voeg de kerrie en kurkuma toe aan de pan en roer door totdat de tofu licht gebakken is. Breng op smaak met het kala namak zout en peper. | ||||||
4. Snijd de bieslook fijn. Haal de witte asperges uit de pan en verdeel over de borden. Leg een klontje plantaardige boter op de asperges en verdeel de tofu crumble en de bieslook eroverheen. Serveer met de geroosterde krieltjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Asperge wit Holland | 400 |
|
800 | gr |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Tofu | 250 |
|
500 | gr |
Kerrie en Kurkuma | 4 |
|
8 | gr |
Bieslook | 0,5 |
|
1 | bosje |
Krieltjes | 500 |
|
1000 | gr |
Kala namak zout | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Plantaardige boter (klontje) |
Oven, Kookpan
Energie (kcal) 433, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 57, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 9, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten