Vegan Bibimbap met kimchi

met kimchi van de oh na mi

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons op hoog vuur in 3-4 minuten goudbruin. Leg vervolgens opzij op een bord.
  3. Was de wilde spinazie en snijd in grove stukken. Verhit opnieuw wat olie in de koekenpan en bak hierin de wilde spinazie samen met de taugé gedurende 3-4 minuten totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met de sojasaus.
  4. Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de winterpeen met een grove rasp boven een kom.
  5. Giet de zilvervliesrijst af en verdeel over de borden. Leg de kastanjechampignons, wilde spinazie, taugé, winterpeen en de kimchi op de rijst. Bestrooi de Bibimbap met de sesamzaadjes en serveer naar smaak met wat sriracha. Eet smakelijk.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Zilvervliesrijst 170 340 gr
Winterpeen 0,5 1 st
Kastanjechampignons 200 400 gr
Wilde spinazie 100 200 gr
Taugé 100 200 gr
Kimchi 150 320 gr
Sriracha 1 2 st
Sesamzaadjes 10 15 gr

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan of Wokpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 480, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 76, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 11, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 8, Zout (g) 3