Vegan Lahmacun

met rode ui-sumac salade

20 - 25 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de champignons zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de fijngesneden champignons 3-4 minuten op hoog vuur totdat het vocht uit de champignons verdampt is en ze mooi bruin gebakken zijn. Doe de gebakken champignons in een kom en zet even opzij.
  2. Snijd nu de tomaten en de paprika ook in zo klein mogelijke blokjes. Verhit opnieuw een scheutje olie in de koekenpan en fruit de tomatenpuree en de specerijenmix hier een minuutje in aan. Voeg dan de paprika en tomaten toe aan de pan en bak 2-3 minuten mee. Roer de champignons erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel het tomaat-paprika-champignonmengsel over de platbroden en smeer het met een lepel uit. Leg de platbroden op een rooster en bak ze 3-4 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de sumac- rode ui salade. Pers het sap van de citroen uit boven een kom en meng de sumac hierdoorheen. Snijd de rode ui in hele dunne parten en de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de peterselie fijn. Voeg de rode ui, komkommer en de peterselie toe aan de kom en breng de salade op smaak met peper en zout.
  5. Doe de plantaardige yoghurt in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer de knoflook door de yoghurt heen en leng het eventueel aan met een beetje water als je liever een iets dunnere saus hebt.
  6. Verdeel de rode ui-sumac salade over de platbroden heen en besprenkel met de knoflooksaus. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren platbroden 4 8 st
Rode paprika 0,5 1 st
Tomaten 2 4 st
Tomatenpuree 0,5 1 el
Kaneel, koriander en komijn 4 8 gr
Champignons 300 600 gr
Knoflook 1 2 teentje
Sojayoghurt 0,5 1 bakje
Komkommer 1 2 st
Rode ui 1 2 st
Sumac 4 8 gr
Peterselie 0,5 1 bosje
Citroen 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie (rode ui- sumac) 1 2 el
Plantaardige yoghurt 2 4 el

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 409, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 62, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 9, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 13, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten