Pasta in paprika hummus

met bimi en paprika

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook en kook de volkoren penne zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de paprika in reepjes. Verdeel de paprika en bimi over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Breng eventueel op smaak met peper en zout en hussel goed door elkaar. Plaats hierna in een voorverwarmde oven voor 15-20 minuten.
  3. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder de koude kraan. Laat hierna uitlekken.                         
  4. Haal na 15-20 minuten de groenten uit de oven. Snijd de tomaat in blokjes. Doe de paprika samen met de kikkererwten, tomaat, specerijen, knoflook (uitgeperst), het sap van de citroen, wat olie en peper en zout in een hoge beker. Maal met een staafmixer fijn tot een smeuig mengsel.
  5. Giet de penne af en en doe terug in de pan. Vang bij het afgieten een kopje van het kookvocht op. Doe een scheut kookvocht bij de hummus zodat er een dikke saus ontstaat. Doe de hummus saus bij de penne in de pan en roer goed door. Verhit eventueel nog even op laag vuur.
  6. Verdeel de penne met hummus saus over de borden en verdeel hieronderheen de bimi. Top af met de dille. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren penne 170 340 gr
Bimi 200 400 gr
Paprika 1 2 st
kikkererwten 0,5 1 blik
Mix van paprikapoeder en gemalen komijnzaad 4 8 gr
knoflook 1 2 teen
Tomaat 1 2 st
Citroen 0,5 1 st
Dille 0,5 1 bosje

Kookgerei

Oven, Kookpan, Wokpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 555, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 83, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 10, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 17, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten