Spaghetti in pompoensaus

met gepofte tomaatjes

30 - 35 minuten
Peulvruchten
Volkoren

Bereiding

  1. Breng twee pannen met water aan de kook voor de pompoen en de pasta en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen doormidden en lepel de zaden er uit. Snijd vervolgens in blokjes van 2 centimeter en laat hierbij de schil zitten. Voeg de flespompoen toe aan de ruime pan en kook in 20-25 min gaar op middelhoog vuur. Prik met een vork in de pompoen om te kijken of hij gaar is.
  2. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal. Meng ze met olie, knoflook (geperst) en zout en peper. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat ze in ongeveer 10-15 min poffen.
  3. Doe de volkoren spaghetti in de andere pan met kokend water als de pompoen nog 5 min moet koken. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking gaar. Ris de blaadjes van de tijm en hak de salie fijn.
  4. Giet de pompoen af en doe terug in de pan. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de tijm en salie toe en en pureer met een staafmixer totdat er een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Giet de linzen af en spoel om met water, zet even opzij.
  5. Giet de spaghetti af en voeg samen met de linzen toe aan de ruime pan met de pompoensaus en roer goed door. Laat nog 2-3 min pruttelen op laag vuur.
  6. Verdeel de pompoen spaghetti over de borden. Verdeel de gepofte tomaatjes eroverheen en bestrooi met de resterende salie.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren spaghetti 170 250 gr
Flespompoen 0,5 1 st
Knoflook 1 2 st
Cherrytomaten 200 400 gr
Tijm en salie 0,5 1 bosje
Tomatenblokjes 200 400 gr
Linzen 1 2 blik

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie 
Peper en zout 

Kookgerei

Kookpan, Wokpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 654, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 100, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 10, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 23, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten