Veggie Fajita's met portobello's

en gekleurde paprika

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika's in dunne repen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de paprika's 20-25 minuten in de oven totdat ze mooi geroosterd zijn.
  2. Meng de specerijenmix met een flinke scheut olie in een kom. Snijd de tomaten in dikke plakken en de rode ui in parten.
  3. Verhit een grillpan op middelhoog vuur leg de portobello's, tomaten en rode ui in de grillpan. Bestrijk de bovenkant van de groenten met de specerijenolie en draai daarna om. Grill de groenten een aantal minuten per kant totdat ze gaar zijn en mooi grillstrepen hebben.
  4. Verwarm de wraps eventueel kort in een droge koekenpan of in de magnetron. Roer de sriracha door de plantaardige yoghurt heen. Snijd de gegrilde portobello in repen en pluk de blaadjes van de koriander.
  5. Bestrijk de wraps met de sriracha yoghurt en beleg met de gekleurde paprika, tomaten, portobello en rode ui. Leg er wat blaadjes koriander bovenop en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Wraps 4 8 st
Rode paprika 1 2 st
Gele paprika 1 2 st
Groene paprika 0,5 1 st
Rode ui 1 2 st
Portobello 2 4 st
Gerookt paprikapoeder, komijn en koriander
4 8 gr
Koriander 0,5 1 bosje
Tomaten 1 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie


Peper & Zout


Sriracha 0,5 1 el
Plantaardige yoghurt 4 8 el

Kookgerei

Oven, Koekenpan, Grillpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 465, Eiwit (g) 13, Koolhydraten (g) 58, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 9, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.