Bloemkool Curry met mango chutney

en wilde rijst

35 - 40 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de wilde rijst. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de tomaten in blokjes. Pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de tomatenpuree samen met de Tandoori specerijen en de knoflook 1-2 minuten op laag vuur.
  3. Draai het vuur van de koekenpan omhoog en voeg de bloemkoolroosjes en de tomaten toe. Laat de groenten 3-4 min meebakken en voeg dan het water toe aan de pan. Laat nog 8-10 min zachtjes sudderen totdat de saus wat is ingedikt en de bloemkool gaar is. Breng de bloemkool Tandoori op smaak met peper en zout.
  4. Maak nu de mangochutney. Snijd hiervoor de sjalot en de rode peper fijn en schil en rasp de gember fijn. Snijd twee langwerpige helften langs de pit van de mango af. Snijd voorzichtig een ruitpatroon in het vruchtvlees van de mangohelften en snijd de mangoblokjes vervolgens van de schil af.
  5. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit hierin de sjalot, rode peper en de gember een minuutje aan. Voeg vervolgens de mangoblokjes toe aan de pan en laat al roerend 4-5 min zachtjes meebakken.  
  6. Giet de wilde rijstmix af en verdeel over de borden. Schep de bloemkool curry bij de rijst en bestrooi met de blaadjes van de koriander. Serveer de bloemkool curry met de mango chutney.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
mango 0,5 1 stuk
gember 0,5 1 stuk
rode peper 1 2 stuks
sjalot 0,5 1 stuk
wilde rijstmix 170 340 gram
bloemkool 1 1 stuk
tandoori specerijen 4 8 gram
tomatenpuree 1 2 eetlepel
tomaten 1 2 stuks
koriander 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
water 200 400 ml

Kookgerei

Kookpan, wokpan of stoofpan

Voedingswaarde

Energie 535 kcal, Eiwit 13 g, Koolhydraten 89 g, waarvan suikers 20 g, Vetten totaal 12 g, waarvan verzadigd 2 g, Vezels 10 g, Zout 0,1 g

Allergenen

*Kan sporen van allergenen bevatten