met walnoot-spinazie pesto
1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan of diepe koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook voor 1-2 min op laag vuur tot de ui glazig is. | ||||||
2. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 2 min mee. Kook het water in een waterkoker en giet in een hoge kom. Los het bouillonblokje op in het kokende water en voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de pan tot de bouillon volledig is opgenomen door de rijst. Dit duurt ongeveer 15-20 min. Is de rijstkorrel nog niet gaar? Voeg dan wat extra water toe tot de rijst gaar is. | ||||||
3. Snijd de champignons in kwarten. Verwarm wat olie in een wokpan en bak de champignons in 4-5 min goudbruin op middelhoog vuur. | ||||||
4. Hak de spinazie, walnoten en peterselie grof. Mix de spinazie, walnoten, peterselie, azijn, extra vierge olie, peper en zout in een hoge kom met staafmixer of blender en pureer tot een grove pesto. Voeg indien nodig een beetje water toe om te verdunnen. | ||||||
5. Meng de spinazie-pesto door de risotto wanneer deze gaar is en verwarm even mee. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Halveer intussen de cherrytomaten. | ||||||
6. Serveer de risotto met de gebakken champignons en de gehalveerde cherrytomaten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Ui (middel) | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Risottorijst | 170 | 340 | gr |
Groentebouillon | 1 | 2 | blokje |
Champignons | 250 | 500 | gr |
Spinazie | 200 | 400 | gr |
Walnoten | 40 | 80 | gr |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Cherrytomaten | 250 | 500 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
Water (ml) | 500 |
|
1000 |
(Witte wijn)azijn* (el) | 1 |
|
2 |
Extra vierge olijfolie (el) | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Hapjespan, Wokpan, Blender / Staafmixer
Energie (KJ) 3147, Energie (kcal) 750, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 102, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 31, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 11, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Noten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.