Bloemkoolsoep met cashewnoten

en kurkuma

25 - 30 minuten
Noten

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olie in een ruime kookpan op laag vuur en fruit de sjalot tot deze glazig is.
3. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd hapklare roosjes van de bloemkool af. 
4. Schil en rasp de gember of snijd heel fijn. Voeg de gember, kurkuma en de cashewnoten (bewaar een paar ter garnering) toe aan de kookpan. Roer goed door en bak 2 minuten mee.

5. Voeg de bloemkoolroosjes, aardappelblokjes, het water en het groentebouillonblokje toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken of totdat de bloemkool en aardappel gaar is. Pureer vervolgens kort met de staafmixer tot een romige soep en breng op smaak met peper en zout.
6. Rooster de mini pide voor 2-4 min in de voorverwarmde oven. Serveer de soep met het brood, de overige cashewnoten en koriander naar smaak. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Pide mini rustiek volkoren met maïs gries 2
4 st
Sjalot 1
2 st
Bloemkool 1
1 st
Gember 0,5
1 st
Kurkuma, venkelpoeder 4
8 gr
Cashewnoten 50
100 gr
Groentebuillon 1
2 blokje
Koriander 0,5
1 blokje
Aardappelen 200
400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 personen
Olie

Water (ml) 500  1000 

Kookgerei

Oven, Kookpan, Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2453, Energie (kcal) 586, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 68, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 3,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten 25-30 minuten