X Chili sin carne

met tortilla en avocado

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan op laag vuur en fruit de ui zachtjes aan tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook en komijn- en chilipoeder toe en bak 1-2 minuten mee.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Draai het vuur iets hoger en bak de tomaten al roerend tot ze uit elkaar vallen. Laat intussen de zwarte bonen uitlekken en spoel ze goed om. Voeg de zwarte bonen toe aan de pan.
  3. Meng de yoghurt met het sap van de limoen, peper en zout.
  4. Neem een droge koekenpan en verwarm de wraps 1-2 minuten per kant op laag vuur. 
  5. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Snijd de avocado in plakjes.
  6. Breng de chili op smaak met peper en zout. Serveer de wraps met de chili sin carne, limoen-yoghurt en avocado. Garneer met blaadjes peterselie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Rode ui 1 stuk 2 stuks
Knoflook
1 stuk
2 stuks
Komijn- en chilipoeder
1-2 tl
2-3 tl
Tomaat
2 stuks
4 stuks
Zwarte bonen
1 blik
2 blikken
Soja yoghurt
0,5 stuk
1 stuk
Limoen
0,5 stuk
1 stuk
Avocado 1 stuk 2 stuks
Wraps 4 stuks 8 stuks
Peterselie naar smaak naar smaak

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Diepe pan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 716, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 83, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 25, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 25, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten