Dahl met geroosterde bloemkool

rode linzen en koriander

35 - 40 minuten
Peulvruchten

Bereiding

  1. Pel de ui en knoflook en snijd in grove parten. Doe de ui, knoflook in een hoge kom en rasp de (geschilde) gember hierboven. Pureer met een staafmixer tot een grove kruidenpasta.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui,  knoflook en gember voor 1-2 min op laag vuur. Voeg de gemalen komijn, kurkuma en garam masala toe en bak nog 1 min mee.  Voeg dan de rode linzen en het water toe aan de pan en roer goed door. Laat met de deksel op de pan 20-25 min sudderen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng met een scheutje olie in een ovenschaal. Bestrooi met wat peper en zout en rooster de bloemkool 10-15 min in de oven.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Laat de laatste 10-15 min meegaren met de linzen.
  6. Roer de kokosmelk door de Dahl heen en breng op smaak met peper en zout. Leg de geroosterde bloemkool op de Dahl en bestrooi met wat verse koriander. Serveer de Indiase Dahl met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Knoflook 1 2 teentje
Gember 0,5 1 st
Ui 1 2 st
Rode linzen 150 300 gr
Gemalen komijn, kurkuma en garam masala 4 8 gr
Koriander 0,5 1 bosje
Winterpeen 1 2 st
Bloemkool 1 1 st
Zilvervliesrijst 170 340 gr
Kokosmelk 200 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie


Peper & Zout


Water 300 600 ml

Kookgerei

Oven, Kookpan, Staafmixer/Blender

Allergenen

Dit gerecht bevat geen allergenen.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.