met tijm en gebakken uitjes
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in frieten. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif in de oven voor 25-30 min. Hussel de frieten halverwege goed door. | ||||||
2. Laat de jackfruit uitlekken in een zeef. Duw in de zeef met een lepel het overtollige vocht uit de jackfruit. Doe de jackfruit vervolgens in een kom en trek met een vork uit elkaar zodat deze een draadjesstructuur krijgt. | ||||||
3. Doe de jackfruit in een kom en bestrooi met de bloem, peper en zout. Schud goed door elkaar zodat alle jackfruit met bloem bedekt is. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de jackfruit rondom aan voor 4-6 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de winterpeen en snijd deze samen met de tomaten in kleine blokjes. | ||||||
5. Doe de jackfruit in een kom en was de pan af. Verwarm opnieuw een scheutje olie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en winterpeen voor 2-3 min op laag vuur. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg naar smaak toe. | ||||||
6. Voeg vervolgens de blokjes tomaat, tomatenpuree, sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan en laat hier het bouillonblokje in oplossen. Verkruimel ondertussen de ontbijtkoek en doe deze samen met de jackfruit in de pan. Laat het geheel voor 10-12 min op laag vuur pruttelen. Breng de jackfruitstoof verder op smaak met peper en zout. | ||||||
7. Verdeel de frieten over de borden en schep de jackfruitstoof hiernaast. Garneer met de gebakken uitjes en eventueel een takje tijm. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Jackfruit | 1 |
|
2 | blik |
Aardappelen | 500 |
|
1000 | gr |
Tomaten | 3 |
|
6 | st |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Tomatenpuree | 70 |
|
140 | gr |
Ontbijtkoek | 1 |
|
2 | st |
Tijm | 15 |
|
15 | bosje |
Gebakken uitjes | 20 |
|
40 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Bloem (el) | 1-2 | 3-4 |
Olie (el) | 1-2 | 3-4 |
Water (ml) | 250 | 500 |
Sojasaus* (el) | 2 | 4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Diepe hapjespan
Energie (KJ) 2526, Energie (kcal) 602, Eiwit (g) 12, Koolhydraten (g) 88, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 17, Zout (g) 4,75
Dit gerecht bevat Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.