met stokbrood en verse groenten
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder eventuele lelijke blaadjes van de spruitjes en snijd ze doormidden. Leg de spruitjes in een ovenschaal met wat olie en zout en hussel ze door elkaar. Rooster ze in 18-20 min gaar. | ||||||
2. Bak het stokbrood in 4-6 min af in de voorverwarmde oven. Laat het brood even afkoelen voordat je het aansnijdt.
|
||||||
3. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes en kook ze met schil in 15-20 min beetgaar. Snijd hapklare roosjes van de broccoli af en kook deze de laatste 5 min mee met de krieltjes. | ||||||
4. Giet de inhoud van de kaasfondue in een steelpan samen met de witte wijn en verwarm al roerend tot de fondue volledig is opgewarmd.
|
||||||
5. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaten. Leg de paprika, cherrytomaten, krieltjes, broccoli en spruitjes bij elkaar op een bord. | ||||||
6. Snijd het stokbrood in plakken. Serveer de kaasfondue samen met de groenten, krieltjes en het stokbrood. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Kaasfondue van Willicroft | 1 |
|
2 | st |
Spruitjes klein | 150 |
|
300 | gr |
Broccoli | 0,5 |
|
1 | st |
Gele paprika | 1 |
|
2 | st |
Cherrytomaten | 150 |
|
300 | gr |
Stokbrood | 0,5 |
|
1 | st |
Krieltjes | 200 |
|
400 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Droge witte wijn (ml) | 50 |
|
100 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Oven, koekenpan, kookpan, steelpan
Energie (KJ) 2823, Energie (kcal) 677, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 58, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 35, Vetten waarvan verzadigd (g) 20, Vezels (g) 16, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.