Spicy Sushi bowl

met soja-mayonaisedressing

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Zet een pan met ruim kokend water op en kook de rijst in 15 minuten gaar. Giet de rijst daarna af en zet even opzij.
  2. Was de zoete aardappel en snij deze in blokjes (je hoeft de zoete aardappel niet te schillen). Zet een pan op met ruim kokend water en kook de zoete aardappelblokjes in 4-5 minuten gaar. Prik even met een vork door de blokjes om te controleren of ze gaar zijn. Giet het water daarna af en zet de blokjes even opzij.
  3. Was de komkommer en snij deze in de lengte door midden. Snij nog een paar keer in de lengte door en snij er vervolgens blokjes van. Snij de winterpeen in lange dunne reepjes (julienne). Schil de winterpeen eerst, snij er vervolgens (in de lengte) lange, dunne plakken van. Leg de plakken op elkaar en snij er hele fijne reepjes van. Vind je dit lastig of heb je geen scherp mes? Snij er dan hele dunne plakken van.
  4. Meng de mayonaise en de sojasaus met elkaar in een kommetje. Verdun indien nodig met een beetje water zodat je een dressing-achtige substantie overhoudt.
  5. Voeg nu alle ingrediënten toe aan een bowl. Begin met de zilvervliesrijst, zoete aardappelblokjes, komkommer en winterpeen. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snij de avocado in de lengte in, lepel de plakjes eruit en garneer deze over de bowl. Verdeel de dressing over de bowls, knijp de limoen erover uit en knisper de zeewier crisps eroverheen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen
avocado 1 stuk 2 stuks
winterpeen 0,5 stuk 1 stuks
Zilvervliesrijst 170 gram 340 gram
komkommer 0,5 stuk 1 stuk
zoete aardappel 1 stuk 2 stuks
limoen 0,5 stuk 1 stuk
crispy zeewier 0,5 bakje 1 bakje

Wat je zelf in huis moet hebben

Sojasaus 1 el 2 el

Plantaardige mayonaise 4 el 8 el

 

Kookgerei

Kookpan (2 x)

Voedingswaarde

Energie (kcal) 823, Eiwit (g) 11, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 50, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 11, Zout (g) 1