en zoete aardappel
1. Doe de gierst in een zeef, spoel af onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm een scheutje olie in de kookpan op laag vuur en voeg de gierst toe. Rooster de gierst al roerend tot sommige zaadjes openbreken. Voeg dan het water (voor de gierst) toe en draai het vuur hoger. Breng de gierst aan de kook en draai het vuur laag. Laat 20 min zachtjes koken. | ||||||
2. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes (hoeft niet geschild te worden, mag wel). Schil de winterpeen en snijd de winterpeen en courgette in halve manen. | ||||||
3. Verwarm een scheutje olie in de diepe pan op laag vuur en fruit de ui en knoflook zachtjes aan voor 2-3 min tot de ui glazig is. Voeg de zoete aardappel, winterpeen en courgette toe aan de pan en draai het vuur wat hoger. Bak de groenten 3-4 min mee. | ||||||
4. Voeg de harissakruiden en tomatenpuree toe aan de groenten, roer goed door en bak voor 1-2 min mee. Voeg het water (voor de tajine) samen met
het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat voor 10 min zachtjes koken. |
||||||
5. Hak de amandelen grof en snijd de blaadjes van de munt fijn. Controleer of de groenten gaar zijn door er met een mes of vork in te prikken. Laat ze indien nodig nog iets langer koken. | ||||||
6. Serveer de gierst met de groenten, amandelen en munt erover. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Gierst | 150 | 300 | gr |
Ui (klein) | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Zoete aardappel | 1 | 2 | st |
Winterpeen | 0,5 | 1 | st |
Courgette | 1 | 2 | st |
Harissakruiden | 4 | 8 | gr |
Tomatenpuree | 70 | 140 | gr |
Groentebouillon | 0,5 | 1 | blokje |
Amandelen bruin | 30 | 60 | gr |
Munt | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water gierst (ml) | 425 |
|
850 |
Water tajine (ml) | 200 |
|
400 |
Kookpan, Diepe pan
Energie: 701 kcal, vet: 18 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 111 g, waarvan suikers: 19 g, eiwit: 18 g, vezels: 13 g, zout: 1 g
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten