Pesto risotto met spinazie en citroen

met geroosterde cherrytomaten en kikkererwten

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Dep de kikkererwten droog tussen wat keukenpapier of een theedoek. Doe de kikkererwten en cherrytomaatjes bij elkaar in een kom, verdeel wat olie, peper en zout erover, hussel door elkaar en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Rooster de cherrytomaten en kikkererwten voor 20-25 min in de oven.
2. Kook het water in een waterkoker. Pel en snipper de ui. Verwarm wat olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui voor 1-2 min. Pel de knoflook en snijd fijn. Voeg deze toe aan de ui zodra de ui glazig is geworden. Doe het gekookte water in een hoge beker en los het bouillonblokje hierin op.
3. Voeg de risottorijst toe aan de pan met ui en knoflook en bak de rijst 2-3 min mee. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de pan totdat de risottorijst gaar is. Controleer of de rijstkorrel gaar is als je alle bouillon hebt toegevoegd. Voeg wat extra bouillon toe indien de rijst nog niet gaar is.
4. Voeg de spinazie toe aan de risotto zodra de rijst beetgaar is en roer tot deze geslonken is. Roer vervolgens de pesto en het sap van de citroen erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
5. Serveer de risotto in diepe borden en garneer met de geroosterde cherrytomaten en kikkererwten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Cherrytomaten 250 500 gr
Kikkererwten 200 400 gr
Ui (klein) 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teentje
Bouillonblokje 1 2 blokje
Risottorijst 170 340 gr
Wilde spinazie 100 200 gr
Groene pesto 0,5 1 st
Citroen 0,5 1 st


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Water (ml) 600 1200
Olijfolie

Peper & zout

Kookgerei

Oven, Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3046, Energie (kcal) 725 Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 101 , Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 25, Vetten waarvan verzadigd (g 4, Vezels (g) 15, Zout (g) 3,24

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten.* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.