met geraspte kaas van Simply V
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de bloemkool fijn in een keukenmachine tot bloemkoolrijst. | ||||||
2. Meng in een ruime kom de geraspte vegan kaas met de bloemkoolrijst, 2/3 van de bloem en de specerijen. Breng extra op smaak met de helft van de (uitgeperste) knoflook, peper en zout. Meng alles goed door elkaar. | ||||||
3. Kneed met je handen 2 burgers per persoon van het bloemkoolmengsel. Breken de burgers makkelijk? Voeg beetje bij beetje de overige bloem toe tot de burger één geheel blijft. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de bloemkoolburgers voor 6-8 min. Keer de burgers halverwege om. | ||||||
4. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en hak de munt fijn. Meng de plantaardige yoghurt met de overige (uitgeperste) knoflook en voeg de munt hieraan toe. | ||||||
5. Verwarm de pitabroodjes 2-3 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
6. Snijd de pitabroodjes open en vul met een bloemkoolburger, het sausje en de komkommerblokjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Bloemkool | S |
|
M | st |
Pitabroodjes | 4 |
|
8 | st |
Garam masala kruiden | 4 |
|
8 | gr |
Komkommer | 0,5 |
|
1 | st |
Munt | 0,5 |
|
1 | bosje |
Bloem | 50 |
|
100 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Simply V - Grated | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Plantaardige yoghurt* (el) | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Keukenmixer, Koekenpan
Energie (KJ) 3439, Energie (kcal) 815, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 117, Waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 25, Waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 19, Zout (g) 2,5
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.