Rigatoni 'mascarpone'

met aubergine en cherrytomaten

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de rigatoni. Kook de rigatoni volgens instructies op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje van het kookvocht. 
2. Snijd de cherrytomaten door de helft en de aubergine in dunne reepjes. 
3. Verhit een diepe hapjespan met olijfolie en fruit de knoflook (uitgeperst) en tomatenpuree 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten en auberginereepjes toe aan de pan en bak 4-5 min op middelhoog vuur. 
4. Voeg daarna de Italiaanse kruiden en mascarvone toe aan de pan. Roer even kort door. Voeg wat kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken.
5. Voeg de (afgegoten) rigatoni toe aan de pan en meng door de saus. Breng verder op smaak met peper en zout. 
6. Schep het gerecht in diepe borden. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Mezzi rigatoni 170
340 gr
Mascarvone  0,5
1 st
Tomatenpuree 35
70 gr
Italiaanse kruiden 4
8 gr
Aubergine 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Cherrytomaten 200
400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Diepe hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2731, Energie (kcal) 653, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 72, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 33, Waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 7, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.