met aubergine en cherrytomaten
1. Breng een pan water aan de kook voor de rigatoni. Kook de rigatoni volgens instructies op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje van het kookvocht. | ||||||
2. Snijd de cherrytomaten door de helft en de aubergine in dunne reepjes. | ||||||
3. Verhit een diepe hapjespan met olijfolie en fruit de knoflook (uitgeperst) en tomatenpuree 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten en auberginereepjes toe aan de pan en bak 4-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Voeg daarna de Italiaanse kruiden en mascarvone toe aan de pan. Roer even kort door. Voeg wat kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken. | ||||||
5. Voeg de (afgegoten) rigatoni toe aan de pan en meng door de saus. Breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
6. Schep het gerecht in diepe borden. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Mezzi rigatoni | 170 |
|
340 | gr |
Mascarvone | 0,5 |
|
1 | st |
Tomatenpuree | 35 |
|
70 | gr |
Italiaanse kruiden | 4 |
|
8 | gr |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Cherrytomaten | 200 |
|
400 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Diepe hapjespan
Energie (KJ) 2731, Energie (kcal) 653, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 72, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 33, Waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 7, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.