met kastanjechampignons
1. Breng een pan met water aan de kook. Bereid de volkoren fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. | ||||||
2. Boen de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en spoel goed om met water om eventueel vuil te verwijderen. Snijd de prei daarna in ringen en de groene paprika in blokjes. Snipper de sjalot en snijd de rozemarijn en peterselie fijn. | ||||||
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook (uitgeperst) 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en rozemarijn toe aan de pan. Laat 2-3 min intrekken en blus daarna af met wat kookvocht en het groentebouillonblokje. | ||||||
4. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg toe aan de pan. Druk de kikkererwten plat met je spatel of vork. | ||||||
5. Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie. Bak de prei, paprikablokjes en champignons 5-7 min goudbruin op middelhoog vuur. | ||||||
6. Voeg de fusilli toe aan saus en voeg indien nodig wat extra kookvocht toe. Breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
7. Serveer de pasta met de groenten en peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Fusilli volkoren | 170 |
|
340 | gr |
Kikkererwten | 200 |
|
360 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Peterselie & rozermarijn | 0,5 |
|
1 | bosje |
Tomatenpuree | 70 |
|
140 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Sjallot | 1 |
|
2 | st |
Kastanjechampignons | 200 |
|
400 | gr |
Prei | 0,5 |
|
1 | st |
Groene paprika | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 2543, Energie (kcal) 604, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 88, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 15, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 12, Zout (g) 2,8
Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.