met gerookte tofu
1. Breng een pan water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in 15-20 min beetgaar. | ||||||
2. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika's in blokjes en snipper de ui. | ||||||
3. Verhit een ruime scheut olijfolie in een diepe hapjespan. Fruit de ui en winterpeen 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe en bak 1 min mee op hoog vuur. | ||||||
4. Draai het vuur naar middelhoog en voeg de paprikablokjes en laurierblad toe aan de pan. Bak voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan en draai het vuur naar omlaag. Laat 8-10 min met deksel op de pan pruttelen. | ||||||
5. Giet ondertussen de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
6. Snijd de gerookte tofu in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de gerookte tofu 3-4 min goudbruin op middelhoog vuur. | ||||||
7. Serveer de stoof met de gerookte tofu en aardappelpuree. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 600 |
|
1200 | gr |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Paprikapoeder, komijnpoeder, gemalen kruidnagel | 4 |
|
8 | gr |
Laurierblad | 0,5 |
|
1 | bosje |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Gele paprika | 0,5 |
|
1 | st |
Tomatenpuree | 35 |
|
70 | gr |
Gerookte tofu | 200 |
|
400 | gr |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 200 |
|
400 |
Kookpan Koekenpan, Diepe hapjes-/ koekenpan met deksel, Stamper
Energie (KJ) 2518, Energie (kcal) 601, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 73, Waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 20, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,2
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.