Aardpeer soep

met gebakken paddenstoelen

25 - 30 minuten
Zaden

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker.
2.  Schil de aardappelen en aardperen en snijd in kleine stukken. Snipper de ui en ris de blaadjes tijm van de stengel.
3. Verhit een ruime scheut olijfolie in een soeppan. Fruit de ui 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de aardappel- en aardpeerblokjes toe aan de pan en bak 2-3 min op middelhoog vuur. Verkruimel het groentebouillon blokje in de pan en schenk het gekookte water hieraantoe. Laat de pan met soep 15-20 min koken op middellaag vuur. 
4. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in dunne reepjes.
5. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de tijm 7-8 min op middelhoog vuur. 
6. Wanneer de aardappelen en aardpeer gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer/ blender. Doe ondertussen de Surinaamse punten in de voorverwarmde oven voor 2 min. 
7. Serveer de aardpeer soep met de krokante paddenstoelen en de Surinaamse punten. Garneer met de extra blaadjes tijm en pompoenpitten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Aardpeer 400
800 gr
Paddenstoelenmix 150
300 gr
Surinaamse punten volkoren 2
4 st
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Pompoenpitten 20
40 gr
Ui (middel) 0,5
1 st
Tijm 0,5
1 bosje
Aardappelen 300
600 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (ml) 300
600

Kookgerei

Soeppan, Koekenpan, Oven, Staafmixer/ Blender

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2630, Energie (kcal) 629, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 97, Waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 16, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 10, Zout (g) 1,8

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.